Hopp til hovedinnholdet

Julefilmene du må se i år 🎅

Vi har gjort det enkelt for deg og samlet alle våre julefavoritter på et sted i filmkiosken. Her er et lite utvalg av det du kan velge blant.

9. desember 2020
web_julefilmer20

Julefilmene du må se i år 🎅

Julen handler om tradisjoner. Og en av de tradisjonene som står sterkest i det ganske land er juleunderholdningen. Du vet, de filmene du bare MÅ se for å komme i julestemning.

Enten du kjører «Same procedure as every year» og foretrekker Hjemme Alene-maraton eller Disney-klassikere – eller er klar for å oppdage noe nytt – har vi gjort det enkelt for deg og samlet alle våre julefavoritter på et sted i filmkiosken vår. Her er et lite utvalg av det du kan velge blant:

Disney's A Christmas Carol - IMDb 6,8

Disneys versjon av klassikeren basert på Charles Dickens’ novelle om gjerrigknarken Ebenezer Scrooge, som hater julen! Med storheter som Jim Carey og Colin Firth i hovedrollene, er denne vel verdt å legge på julefilmlista om du ikke allerede har den der.

Legenden om Narnia: Løven, heksa og klesskapet - IMDb 6,9

Mange forbinder nok denne med jul – kanskje fordi NRK i flere år sendte BBC-serien basert på C. S. Lewis’ fantasyklassiker ved juletider. I Disneys versjon blir vi tatt med tilbake til det magiske landet Narnia, hvor det alltid er vinter, men det aldri blir jul.

Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det er jul

Det siste tilskuddet i Alf Prøysens velkjente fortelling om Snekker Andersen og Julenissen. Denne gangen handler historien om en liten bygd som er omtrent som andre bygder, bortsett fra at folka som bor der er så fæle til å glemme. Og nå har de glemt det viktigste av alt … nemlig jula!

En Muppet Julefortelling - IMDb 7,7

En annen versjon av Charles Dickens' «A Christmas Carol», fortalt av Kermit, Miss Piggy og resten av Muppetgjengen. En hjertevarm og humoristisk julemusikal som garantert vil få deg i julestemning, og vekke gode minner for alle som vokste opp med de kjente og kjære Muppet-dukkene på 80-tallet.

Elf - IMDb 6,9

En humoristisk julehistorie om en av julenissen alver, Buddy, som oppdager at han ikke er en ekte alv. Han bestemmer seg for å dra til New York for å finne sin ekte familie. Juleforviklinger, slapstickhumor og filmhistoriens beste snøballkrig gjør denne til den ultimate juleunderholdningen.

Arthurs julegaverace - IMDb 7,1

Det blir ikke skikkelig jul uten gaver, og denne filmen handler om nettopp det – julegaver! En vellagd animasjonsfilm som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener. Endelig får vi svaret på det vi alle har lurt på: Hvordan klarer Julenissen å levere millioner av gaver i løpet av én eneste natt? En skatt i julefilmsekken!

Carol - IMDb 7,2

Denne dukker kanskje ikke så ofte opp på julefilmlister, men det burde den. En sår og ekte historie fra 50-tallets New York om to kvinner fra ulike sosiale klasser som inngår en romanse etter at de møtes på et varehus på Manhattan i julehøytiden. Seks Oscar-nominasjoner og 7,2 på IMDb taler for seg.

Love Actually - IMDb 7,6

Og sist men ikke minst – fordi ingen julefilmliste er komplett uten. Love Actually har blitt den aller største juleklassikeren i moderne tid. Nesten like viktig som selve julemiddagen!

SFJBB Logo_komprimert__Farger_m_altibox