Optimalt trådløst nett i hele din bolig

Vi tester trådløse enheter som er på markedet for å finne de vi mener gir best trådløst nett. I vår test utfordres alltid de hindringer som forringer trådløse signaler, som vegger, etasjeskiller, metall, andre enheter som kan forstyrre frekvenser (mikrobølgeovn o.l.) – ja, egentlig alt som kan komme mellom enheten du bruker, og den trådløse enheten. For å gjøre det enkelt og trygt for deg som kunde, gir vi råd til hvilke trådløse enheter du bør velge. Vi tilbyr også veiledning og installasjon om du ønsker det.

Velger du trådløse enheter og oppsett av disse, slik vi i Sandefjord Bredbånd anbefaler, garanterer vi trådløs dekning i hele din bolig.

Jente ligger i sofa og ser på nettbrett. Foto: Line Owren

Hva bør du velge?

De trådløse enhetene vi anbefaler i dag, støtter mesh-teknologi. Det vil si at det trådløse nettverket består av et antall små ruter-enheter/punkter som plasseres på utvalgte steder i boligen, slik at de «snakker» med hverandre og gjør det trådløse nettet mer stabilt, smart og smidig – i alle rom.

Vi anbefaler Altibox Wifi Overalt, men også TP-Link Deco X20 og TP-Link Deco X60, hvor enhetene har gjennomgått grundige tester og er godkjent for sine utmerkede egenskaper. Enhetene gir sømløs dekning og sørger for at du har trådløst internett i hele hjemmet ditt.

Mesh-nettverk oppsett i en stue. Produkter fra Tp-link. Foto: tp-link.com

Hjelp til installasjon

Vår oppgave er at du blir 100 % fornøyd med stabil dekning i hele hjemmet ditt. Vi tilbyr tjenesten Rett På Nett, hvor en av våre kundekonsulenter kommer hjem til deg og setter opp og tester at mesh-nettverket fungerer i din bolig.

Rett På Nett-logo. Kundekonsulent kommer hjem til deg og kobler enheter rett på nett.

Tips til bedre dekning

  • Siktlinje: Punktene dine fungerer best når det er fri sikt mellom dem. Prøv å sette punktene slik at du unngår hindringer som vegger, dører og akvarier mellom dem.
  • Gå i høyden: Hvis du plasserer enheter høyt, for eksempel oppe på en hylle, kan du forbedre dekningen betraktelig.
  • Fordeling av enheter: Tenk over det generelle maskenettverket ditt: Punktene avhenger av hverandre for å gi god dekning i hele boligen. For å fikse et bestemt «svakt» punkt må du kanskje flytte et annet punkt.
Jente som undrer. Hvordan få bedre trådløs dekning?

Ofte stilte spørsmål

Hvilken mesh-løsning anbefaler dere?

Hvis du trenger bedre trådløs dekning i kjellerstua, på loftet eller i garasjen, så er løsningen å sette opp ditt eget mesh-nettverk hjemme. Sandefjord Bredbånd har over lang tid testet ulike løsninger, og anbefaler TP-Link Deco mesh. Les mer her.

Hva er et mesh-nettverk?

Mesh-nettverk er et trådløst nettverk som består av et antall små rutere eller enheter som fungerer som wifi-sendere som snakker med hverandre og gjør internettet hjemme mer stabilt, smart og smidig.

Med et mesh-nettverk er alle enhetene til enhver tid koblet til den wifi-senderen som gir best opplevelse og kvalitet basert på hvor enheten befinner seg.

Et mesh-nettverk er fullt skalerbar, noe som betyr at du kan plassere ut flere punkter etter behov, for eksempel i kjeller, stue, soverom eller garasje.

Hvordan kan jeg endre passord til mitt trådløse nettverk?

Dersom du benytter deg av trådløst nettverk fra hjemmesentralen, kan du endre navn og passord til dette selv via innstillinger på «Mine sider». Klikk her for veiledning til hvordan å endre innstillinger selv.

Har du kjøpt TP Link Deco produkter av oss, kan du kontakte vår lokale kundeservice.

Har du andre tredjeparts wifi enheter du har kjøpt selv, må du sjekke leverandørens brukerveiledning eller web-side.

Hvordan kobler jeg meg på trådløst internett via hjemmesentralen?

Vi leverer trådløst nettverk fra hjemmesentralen, og i noen tilfeller fra egne wifi-enheter fra Altibox eller TP Link. Har du andre trådløse enheter i din bolig, er det en tredje parts løsning som du har kjøpt inn uavhengig av oss.

For å koble deg til det trådløse nettverket i din bolig, må du finne ut hvilket trådløst nett du skal logge på. Når du finner det rette nettverket, kobler du til og taster inn passordet for ditt nettverk.

Koble deg til via hjemmesentralen

  • Hvis det er trådløst nett via hjemmesentralen du skal logge på, har du fått tilsendt et brukernavn og passord da du ble kunde. Det er også mulig du finner brukernavn og passord på egen etikett festet på hjemmesentralen. Om du ikke finner dette eller husker brukernavn og passord, kan du kontakte vår lokale kundeservice.
  • Har du kjøpt TP Link Deco wifi enheter fra oss, eller har andre Altibox wifi enheter, kan du kontakte vår lokale kundeservice for å få tilsendt brukernavn og passord. I en del tilfeller har vi også satt på en lapp på den trådløse boksen hvor nettverksnavn og passord står. Hvis du har en 3 parts router du har kjøpt selv, kan vi ikke bytte passord for deg, men vi kan være behjelpelige med feilsøk og veiledning.
  • Har du andre tredjeparts wifi enheter, må du sjekke leverandørens brukerveiledning eller web-side for disse wifi-enhetene.