Hopp til hovedinnholdet

Sandefjord Bredbånd sørger for å gi deg rask og stabil internettlinje

Med en ny tilværelse med hjemmeskole, hjemmekontor og stengte barnehager landet rundt merket vi fort hvor avhengige vi er av internett og at alt fungerer optimalt, hele tiden. Heldigvis har Sandefjord Bredbånd løsningen!

14. april 2020
fiber_anton_SB

Sandefjord Bredbånd sørger for å gi deg rask og stabil internettlinje

Brått ble det en ny tilværelse med hjemmeskole, hjemmekontor og stengte barnehager landet rundt. Plutselig merket vi hvor avhengige vi er av internett og at alt fungerer optimalt, hele tiden. Heldigvis har Sandefjord Bredbånd løsningen.

Den nye tilværelsen har gjort at datatrafikken har skutt i været de siste ukene. Daglig leder i Sandefjord Bredbånd, Anton Hagberg, har i likhet med mange andre også hatt flere dager på hjemmekontoret sitt den siste tiden. Og derfra har han hatt minst like god oversikt og kontroll på datatrafikken i Sandefjord som fra sitt vanlige kontor:

– Det er nå like mye datatrafikk på dagtid som det pleier å være på kvelden, og datatrafikken har hatt en økning på 146 prosent i Sandefjord Bredbånds nett. Det er den nye hverdagen med foreldre på hjemmekontor, barn med digital skole, mer gaming, mer strømming og mer surfing som er årsaken til dette. Når hele husstanden er koblet til nettet øker datatrafikken drastisk og mange vil slite med kapasiteten. Da får folk en aha-opplevelse. Den internettlinjen som tidligere var så rask, er kanskje ikke lenger rask nok, forteller Hagberg.

Sikret for fremtiden med Sandefjord Bredbånd

Utfordringen med tekniske løsninger er paradoksalt nok at de ofte blir for tekniske til å forstå for svært mange. Mange er ikke klar over forskjellen på de ulike internettløsningene og hva en rask internettlinje egentlig er. Hagberg understreker at det er fiberbredbånd som gir den høyeste hastigheten og den mest stabile internettlinjen.

– I en fiberkabel fraktes data via lys, til forskjell fra den «gamle» løsningen ADSL der datatrafikken går i kobberledningen til telefonen som stod i gangen. Fordelen med fiberbredbånd er at selve kabelen ikke har noen begrensning på hastigheten. Dersom du har fiber, har du sikret deg for fremtiden, sier Hagberg.

Men, for å være sikret et raskest mulig internett må du ha fiberkabelen helt inn til huset. En del løsninger leverer fiber et stykke, og kobber eller trådløst siste veien inn til huset, noe som fort kan bli problematisk, ifølge Hagberg:

– Når datatrafikken øker så mye som vi har sett de siste ukene, skal det ikke så mye til før en trådløs løsning svikter.

Vi kobler på Sandefjord

Sandefjord Bredbånd ble etablert i 2004, og har siden den gang bygd sikre og lynraske internettlinjer. I dag har vi bygget ut fibernett ferdig og tilgjengelig for 98% av boenhetene og bedriftene i «gamle» Sandefjord kommune.

– Mange er ikke klar over det, men rett utenfor døra di kan det ligge fiberlinjer fra Sandefjord Bredbånd klare til å kobles på ditt hjem, eller din bedrift. For mange kan det haste med å få koblet seg på, og heldigvis kan vi hjelpe, og gjerne raskere enn du tror. Vi har merket en stor økning med påkoblinger før påske, men vi er klare til å koble på enda flere «fjordinger» etter påske igjen, sier Hagberg.

– Vi har ofte kunder som ønsker å gå fra ADSL til fiber hvor fiberlinjen vår ligger rett utenfor. Da sender vi bare en montør, og på 1-2-3 har kunden fått lynraskt fiber i hus.

Dersom fiberlinjen ligger lenger unna, vil det også være mulig å få koblet til huset, men det vil ta litt lenger tid:

– I noen tilfeller må vi grave oss frem for å få fiberkabelen helt til husveggen. Da er det viktig å komme i gang med prosessen raskest mulig, for da kan det ta litt lenger tid, råder Hagberg.

Ingen bekymring for linjene

Til tross for stort trøkk på nettet for øyeblikket, kan Hagberg berolige med at Sandefjord Bredbånds linjer fungerer som de skal:

– Vi er godt rustet, og det er fint å se at fibernettverket vi har bygget og investert i her i Sandefjord fungerer som det skal, også nå når kapasiteten blir satt på prøve. Vi har mer enn nok kapasitet, så ingen av våre kunder trenger å bekymre seg.

Sjekk om vi kan koble på deg også